Om vår meny
Siden 1857 har vi servert våre gjester god mat og drikke
På Engebret Café er vi stolte av de norske råvarene der hver årstid har sine spesielle retter.
Vi har i 166 år kunne tilby våre gjester et historisk lokale med matretter fra hele Norge.
Vårt kjøkken er klassisk norsk, men kan nok av og til få litt inspirasjon fra andre land også, men vi jobber hele tiden med å
å utvikle våre menyer til dagens smaker og ta vare på vår kulturarv.
Våre Chambre Separée har historisk sus, og hele restauranten er som et lite museum med mye kunst og historie
Vi ønsker velkommen til et hyggelig måltid i sjarmerende lokaler som oser av tradisjon og historie.
1800-tallets frodige teaterliv på Bankplassen skapte behov for en trivelig kafé for skuespillere og bohemer.
Engebret ble en viktig møteplass for skuespillere, politikere og kunstnere, noe vi også er i dag.
Blant annet Ibsen, Grieg, Bjørnstjerne Bjørnson, Hamsun, Edvard Munch,
Johanne Dybwad og Sigrid Undset hadde sine faste bord hos oss.
Mange av dagens kunstnere besøker oss også jevnlig.
166 år etter åpningen er Engebret Cafés popularitet like stor.
Since 1857 we have served our guests good food and drink
At Engebret Café we are proud of the Norwegian ingredients where every season has its own special dishes.
For 166 years, we have been able to offer our guests a historic venue with dishes from all over the Norway.
Our cuisine is classic Norwegian, but can probably occasionally get some inspiration from other countries as well, but we are constantly working toto develop our menus to current tastes and preserve our cultural heritage.