Meny vår og sommer 2025
Forretter / Starters
Stekt kamskjell og rødbetgravet kveite med krabbe-sabayonne og småtomater Kr 335.-
allergener: skalldyr, bløtdyr, melk, egg, hvete
Fried scallops and beetroot marinated halibut with crab sabayon and cherry tomatoes
Røkt hval med agurksalat, syltede gulbeter og Høvding Sverre-ost Kr 260.-
allergener: melk
Smoked whale with cucumber salad, picled beets and Høvding Sverre cheese
Grønn asparges med posjert egg, sprøstekt bacon, syltet rødløk og hollandaise Kr 260.-
allergener: melk, egg
Green asparagus with poached egg, crispy bacon, pickled red onions and hollandaise
Lettrøkt og speket andebryst, rødbeter og hvit geitost med sprøtt rugbrød Kr 235.-
allergener: melk, hvete, rug
Lightly smoked and cured duck breast, beetroot, white goat cheese and rye bread
Reinsdyraspik med syltede rotgrønnsaker i sennepssaus Kr 235.-
allergener: sennep, selleri, melk
Reindeer aspic with piccalilli and pickled cucumber
Gratinerte sjøkreps med kålsalat og sitron Kr 395.-
allergener: skalldyr, melk, egg, sennep
Herb gratinated Norwegian langoustines with coleslaw and lemon
Hovedretter / Main courses
Dagens vegetar, spør din servitør
Today’s vegetarian choice, please ask your waiter
Skalldyrplatå med hummer, sjøkreps, østers, reker, taskekrabbe, Minimum 2 pers.
snøkrabbe eller kongekrabbe, kamskjell, blåskjell Kr 1.145.- per pers.
allergener: fisk, skalldyr, bløtdyr, melk, egg
Plateau de Fruit de Mer
with lobster, langoustines, oysters, shrimps, Norwegian brown crab, king crab or snow crab, scallops, mussels
Breiflabb med gulrot, blomkål, jordskokk, dillsmørsaus og poteter Kr 495.-
allergener: fisk, melk
Monkfish with carrots, cauliflower, Jerusalem artichoke, dill butter sauce and potatoes
Boknatorsk med kremstuede rotgrønnsaker, bacon og poteter Kr 455.-
allergener: fisk, melk, hvete, selleri
Semi dried stockfish of cod with creamed vegetables, bacon and potatoes
Stekt piggvar med grønn asparges, ertepure, kremet blåsjellsaus med bacon og stekte poteter Kr 510.-
allergener: fisk, bløtdyr, selleri, melk
Fried turbot with green asparagus, pea puree, creamy mussel sauce with bacon and fried potatoes
Kremede blåskjell med sitron, pommes frites og urtemajones Kr 375.-
allergener: bløtdyr, melk, egg, sennep
Creamed mussels with dill, fennel, onion, lemon, French fries and herb mayonnaise
Engebrets fiskegryte; torsk, smørflyndre, hummer, krabbe, blåskjell og poteter med safranskalldyrsuppe Kr 535.-
allergener: bløtdyr, fisk & skalldyr, selleri, melk
Engebret's Bouillabaise: cod, flounder, lobster, crab, mussels and potato in saffron seafood soup
Reinsdyrbiff med aspargesbønner, karamellisert rødløk, selleripure, tyttebær, potetsoufflet og viltsaus med reinsdyrtunge Kr 535.-
allergener: melk, egg, selleri
Reindeer steak with asparagus beans, caramelized red onion, celery puree,
lingonberries, game sauce with reindeer tongue and potato souffle
Entrecôte med hvit asparges, erter, benmargs-hollandaise og franske poteter Kr 495.-
allergener: melk, egg, sennep
Entrecôte with white asparagus, peas, bone marrow hollandaise and Tripple French fries
Ost og desserter / Cheese and desserts
Norske oster og marmelade serveres med frukt-nøttebrød Kr 285.-
allergener: melk, hvete og valnøtter og hasselnøtter i brødet
A selection of Norwegian cheeses, marmalade and fruitbread with nuts
Jordbærpavlova med vaniljekrem og jordbærsaus Kr 225.-
allergener: melk, egg
Strawberry pavlova with vanilla cream and strawberry sauce
Tusen blader med champagnemousse, bringebær og bringebærkrem Kr 225.-
allergener: melk, egg, hvete
Millefeuille with fresh raspberries, raspberry cream and champagne mousse
Norge i rødt, hvitt og godt; jordbær- vanilje- og sjokolade-is Kr 225.-
allergener: melk, egg, spor av nøtter i sjokoladen
Norwegians favorite ice creams: strawberry, vanilla and chocolate
Engebrets karamellpudding Kr 225.-
allergener: melk, egg, hasselnøttstrø
Engebret’s caramel pudding