A la carte-meny fra 3. januar 2025
MENY fra 3. januar 2025
VI SERVERER LUTEFISK PÅ ENGEBRET FREM TIL 19. JANUAR
Forretter / Starters
Varmrøkt reinsdyrhjerte, spekeskinke fra Ask, fenalår fra Kvaløya,
røkt vågehval, rømmegrøt, flatbrød og knekkebrød
allergener: melk, hvete, sennep
Norwegian delicacies: reindeer heart, cured ham, dried and cured lamb,
smoked whale, sour cream porridge, flatbread and crispbread
Grillet sjøkreps med kålsalat, urtesmørsaus og grillet sitron
allergener: fisk & skalldyr, melk
Grilled lanqustines with coleslaw, butter sauce and grilled lemon
Kalvebrissel med brunet brokkolipurée, syltet røbet og rips
allergener: melk, hvete, sennep
Veal sweetbread with broccoli puree, pickled red beets and red currant
Torsketunger av skrei, paneres og stekes i persillesmør
allergener: fisk, melk, hvete
NB: Væravhengig
Breaded cod tongues sautéed in parsley butter
Kremet skalldyrsuppe
allergener: fisk, skalldyr, bløtdyr melk, selleri
Creamy lobster bisque
Hummer og kveite-carpaccio med brunet smør-majones og tørkede tomater
allergener: fisk & skalldyr, melk, egg, selleri
Lobster carpaccio with browned butter mayonnaise and dried tomatoes
Potetsuffle med reinsdyrtunge og Hitra blåmuggost
allergener: melk, egg
Potato souffle with reindeer tongue and Hitra blue cheese
Hovedretter / Main courses
Pannestekt torsk med spinat, rotgrønnsaker, hollandaise og kokte poteter
allergener: fisk, selleri, melk, egg
Pan fried cod filet with spinach, root vegetables, hollandaise and potatoes
Skinnstekt uer med saltbakt selleri, selleripuré, syltede neper, blåskjellsaus og kokte poteter
allergener: fisk, bløtdyr, selleri, melk,
Skin-fried redfish with salt-baked celery, celery puree, pickled turnips, mussel sauce and boiled potatoes
Nordnorsk boknafisk
Serveres med kremstuede rotgrønnsaker, bacon og poteter
allergener: fisk, melk, selleri, hvete
Semi cured cod with creamed vegetables, bacon and potatoes
Posjert sei i løkbuljong med glaserte gulrøtter, erter og potetpuré
allergener: fisk, melk, selleri
Poached pollock in onion broth with glazed carrots, peas and mashed potatoes
Kokt skrei fra Lofoten - sesongstart på Engebret Café er i år 20. januar
Med lever, rogn, bacon, eggesmør, gulrøtter, poteter og flatbrød.
Serveres så mange ganger man ønsker.
allergener: fisk, egg, melk, rug, havre og hvete i flatbrødet
NB: Væravhengig
Cod from Lofoten served the traditional way with cod liver, roe, bacon,
melted egg butter, steamed carrots, potatoes and flat bread.
Served as many times as wished (from 20.January)
Reinsdyrsbiff med pastinakkpuré, aspargesbønner, syltet løk, bakt pære, kremet viltsaus og poteter
allergener: melk, selleri
Reindeer steak with parsnip puree, green beans, pickled onions, baked pear
creamy game sauce and potatoes
Okse indrefilet med benmarg, løkpuré, sylteagurker, bakte jordskokker, bakte jordskokker, rødvinssaus og Annapoteter
allergener: selleri, melk
Beef tenderloin with bone marrow, onion puree, pickles, baked Jerusalem artichokes, red wine sauce and pommes Anna
Andebryst og stekte andehjerter, rosenkål, fennikelkompott, kirsebær, portvinsaus og potetputer med Høvding Sverreost
allergener: selleri, melk
Duck breast and duck heart, Brussels sprouts, fennel compote, cherries,
port wine sauce and potato pillows with Høvding Sverre cheese
Vegetar / Vegan / Vegetarian – dagens forrett og hovedrett, spør oss
Today’s vegetarian starter and main course, please ask your waiter
Ost & dessert / Cheese & dessert
Norske oster med marmelade og frukt-nøttebrød kr 255.-
allergener: melk, hvete og hasselnøtter i brødet
A selection of Norwegian cheeses with marmalade and hazelnut bread
Kanellefse med brunostiskrem kr 225.-
allergener: melk, egg, hvete
Cinnamon “lefse” with brown goat cheese ice cream
Mariabolle med bringebærkrem kr 225.-
allergener: melk, egg, hvete
Pàte à choux with raspberry cream
Plommer med vaniljefromasj og mandelkjeks kr 225.-
allergener: melk, egg, hvete, mandler
Plums with vanilla fromage and financier
Engebret karamellpudding kr 225.-
allergener: melk, egg, hasselnøttstrø
Engebrets caramel pudding