Smalahove på Engebret Cafè

Smalahove er salta og eldhusrøykt på orreved etter tradisjonar frå Voss.
Hovuda er delt i to, men heng saman i tunga.

Korleis kokar ein smalahove?

  • del smalahove og tunga i to
  • legg hove i vatn i 1-3 timar (dette er smak og behag og opp til kvar enkelt å avgjere. )
  • legg hove i ein panne med nytt vatn og kok det i 3 timar (vatn over alle hovene)
  • kjøtet skal løysa lett frå beinet når hove er ferdigkokt, viktig å servera hove varmt
  • skinnet kan etast, under kjevebeinet er det mykje godt kjøt. Ta skinnet av tunga, fjernar pupillen i auge og ta gjerne vekk brusken i øyret

Riktig god middag !

Engebret Cafè

Våre åpningstider

Mandag til fredag
11:30-23:00
(kjøkkenet åpent til 21:30)
Lørdag
17:00-23:00
(kjøkkenet åpent til 21:30)
Søndag
Stengt
Monday to Friday
11:30-23:00
(kitchen open to 21:30)
Saturday

17:00-23:00
(kitchen open to 21:30)

Sunday
Closed

Engebret Café
Bankplassen 1 0151 Oslo
Telefon 22822525
post@engebret-cafe.no