Røkt pinnekjøtt

Pinnekjøtt er en matrett med tradisjoner langt ut over Norge. Det dreier seg om saltede og tørkede ribben fra sau eller får som dampkokes over en rist av bjørkepinner eller over en metallrist.

At bjørkepinner har vært brukt har fått mange - også kokker og kulturfolk forøvrig - til å mene at ordet pinnekjøtt har noe med tilberedelsesmetoden å gjøre; - at det heter pinnekjøtt fordi det angivelig kokes på pinner. Pinnekjøtt kalles også julesteik, ribbesteik, pinnesteik, smaleribbe, fåreribbe eller bare ribbe, og i norønn tid het det pinnikjot - det vil si kjøtt av pinnesider.

Pinnene det henvises til, er ribbenene og ikke at kjøttet kokes på pinner

Vi serverer Pinnekjøtt på Engebret Café fra medio oktober


Røkt pinnekjøtt

Pinnekjøtt av lam serveres med kålrabistappe, vossakorv, sjy og gulløyepoteter.

Serveres så mange ganger man ønsker det.

Engebret Cafè

Våre åpningstider

Mandag til fredag
11:30-23:00
(kjøkkenet åpent til 21:30)
Lørdag
17:00-23:00
(kjøkkenet åpent til 21:30)
Søndag
Stengt
Monday to Friday
11:30-23:00
(kitchen open to 21:30)
Saturday

17:00-23:00
(kitchen open to 21:30)

Sunday
Closed

Engebret Café
Bankplassen 1 0151 Oslo
Telefon 22822525
post@engebret-cafe.no