Gulløye fra Nord-Norge

Gulløye er Nord Norges egen potet som har vært dyrket i landsdelen i mer enn hundre år. Historien forteller at poteten var i skreppa til rallarne som kom vandrende over kjølen fra Sverige. I dag dyrkes Gulløye stort sett ingen andre steder enn nord for Polarsirkelen. Potetsorten er lunefull og avlingene varierer endel fra år til år, men de er desto mer verd å vente på. Gulløye er en skjør potet som sprekker lett under opptak og lagring. Fra gamle dager sies det at potetbøndene nikket anerkjennende når de kunne høre Gulløye sprakk under opptak. Dette var et tegn på at årets avling var av den riktige kvaliteten.

Gulløye er gourmetpoteten for "kjennere" som vet hva en god potet betyr for matopplevelsen.



Engebret Cafè

Våre åpningstider

Mandag til fredag
11:30-23:00
(kjøkkenet åpent til 21:30)
Lørdag
17:00-23:00
(kjøkkenet åpent til 21:30)
Søndag
Stengt
Monday to Friday
11:30-23:00
(kitchen open to 21:30)
Saturday

17:00-23:00
(kitchen open to 21:30)

Sunday
Closed

Engebret Café
Bankplassen 1 0151 Oslo
Telefon 22822525
post@engebret-cafe.no